Kalender
"Man met de anjers", door een navolger van van Eyck?

Het Van Eyckplatform en de Vrienden van Van Eyck brachten op zaterdag 28 april 2018 een bezoek aan de tentoonstelling "GESTATTEN, SUERMONDT": kunstverzamelaar, kunstkenner, kunstmecenas, ...

Het Suermondt-Ludwigmuseum in Aken presenteert een omvangrijke tentoonstelling over de verzamelwoede van deze Akense industrieel. Onder zijn 300 schilderijen en 400 tekeningen noteren we o.a. de buitenpanelen van "Het Lam Gods" van de gebroeders van Eyck, "De Madonna in de kathedraal" van Jan van Eyck en de "Man met de anjers" van een navolger van Van Eyck.

Lees meer ...

MAASEIK SPREEKT!

Een vleugje cultuur tijdens de lange winteravonden met aansluitend een gezellige babbel willen wij u bieden tijdens het najaar 2017 en het voorjaar 2018! Maaseik wordt in de kijker gezet door de Maaseikenaren zelf! Daarnaast ook nog enkele verassende en creatieve sprekers. Ontdek binnenkort de diverse activiteiten in onze folder Maaseik spreeekt 2017-2018 (2 MB).

Dit programma wordt u aangeboden door: Musea Maaseik, het Davidsfonds Maaseik, het Van Eyckplatform, de Pater Sangerskring, het Documentatiecentrum Maaseik en Vorming Plus Limburg.

De nieuwe uitgave van 'Maaseik spreekt 2018-2019' verschijnt binnenkort ...

 

Via de website van het

CENTRUM VOOR DE STUDIE VAN CHRISTELIJKE TRADITIES van de UGent kan men de lezingen over het Lam Gods herbeluisteren.

Lees meer...

» Curabitur

» Curabitur