SYMPOSIUM 'Harmonie in Van Eycks Muziek en Natuur'

5 maart 2022Programma

Referaten

Locatie

INSCHRIJVEN kan
vanaf 1 september 2021

Nieuwe datum!
5 maart 2022!

Dit tweede Van Eyck Symposium start al om 9.30 uur met het onthaal en bezoek aan de standhouders. Het Van Eyck Symposium focust op de muziek en de natuur in de tijd van de Van Eycks. Organisatie: het Van Eyck Platform i.s.m. het stadsbestuur, Regionaal Landschap Hoge Kempen en diverse natuurverenigingen. Definitief programma en inschrijven vanaf 1 september 2021 via http://maaseikvaneyck.be

VOORLOPIG PROGRAMMA


09.30 uur: Ontvangst met koffie en bezoek aan de standhouders

10.30 uur: Bloemenpracht bij de Van Eycks door Paul Van Den Bremt. De heer Paul van den Bremt geeft toelichting over 'De Wonderbaarlijke Tuin' bij de Van Eycks.


11.30 uur: Het 15de eeuwse orgel door Ir. Wim Ros. De heer Wim Ros geeft toelichting bij de bouw van 15de-eeuwse orgels zoals te zien bij 'de zingende en musicerende engelen' op Het Lam Gods.

12.30 uur: Lunch en bezoek aan de standhouders

14.00 uur: Demonstratie op het Van Eyckorgel gebouwd door Winold van der Putten

Hij heeft een grote passie voor historische orgels en oude stemmingen en beheerst het eeuwenoude ambacht van orgels bouwen.

15.00 uur: De rijke florale motieven en technieken bij de Van Eycks door Jan Bustin. Hij doet reconstructie-onderzoek naar historische teken- en schildertechnieken. Zijn bijzondere belangstelling en praktijkervaring betreft materialen, technieken en werkwijzen uit de 15e, 16e en 17e eeuwse schilders ateliers in de Nederlanden.

15.30 uur: Slot