Aanstaande en lopende

Concert van Aqui'AlterA op zondag 28 november 2021 om 15 uur
in de Sint-Annakerk te Aldeneik-Maaseik.
Het concert, onder auspiciën van de kerkfabriek St.-Anna Aldeneik met altus Pieter De Praetere, is een samenwerking met auteur Jonas Bruyneel, auteur van “Vijd, het verdriet van Het Lam Gods”. Het bevat verhalen omringd door muziek uit de tijd van Van Eyck en met twee speciaal voor het Van Eyckjaar gecomponeerde werken van de hand van Mirek Coutigny en Kris De Baerdemacker. De kaartverkoop wordt georganiseert m.m.v. vzw Jeugd en Muziek Maaseik.
Inschrijven via JEUGD EN MUZIEK MAASEIK.
Inkom: € 15
Organisatie: het Van Eyckplatform i.s.m. het stadsbestuur, de vzw Sint-Annakerk Aldeneik en Jeugd en Muziek Maaseik.


  • Harmonie bij Van Eyck in Muziek en Natuur”
    Het tweede Van Eycksymposium op zaterdag 5 maart 2022 van 10.30 tot 16 uur in het Auditorium van de Stedelijke Academie voor Kunsten, Boomgaardstraat 10 te Maaseik. 


    (LET OP! dit symposium was aanvankelijk gepland op 6 november 2021!)

Het Van Eyck pop-up Museum is gelegen in het pand Kloosterbempden nr. 5 aan het Muntplein te Maaseik. De tentoonstelling loopt nog tot zondag 9 januari 2022 (einde kerstvakantie) en is (na reservering) elke dag gratis toegankelijk van 10 tot 17 uur.


In het pop-up museum staat de bezoeker oog in oog met alle werken van Van Eyck, op ware grootte (in reproductie wel te verstaan).
Natuurlijk mag het imposante ‘Het Lam Gods’ niet ontbreken en kunnen we beschikken over de nieuwste digitale bestanden van de gerestaureerde panelen! Klik HIER voor een impressie.
We focussen op Maaseik als geboorteplaats van de gebroeders Van Eyck en maken een leuke, didactische expo waar ook jongeren vanaf 11 jaar zich kunnen amuseren.
In deze expo worden ook Het Lam Gods van Jan Peeters en de terracottabeelden Johannes de Doper en Joanna Arnolfini van Jan Winkels opgenomen. Tevens wordt voor het eerst het bronzen beeld van Jan Van Eyck van de 19de eeuwse beeldhouwer J.G. Buckens getoond, dat zopas werd aangekocht door Jos Baeten. Op zaterdag krijgt u deskundige uitleg door de leden van het Van Eyckplatform.
Organisatie: de diensten Cultuur en Toerisme stad Maaseik, de Gidsenbond Maaseik en het Van Eyckplatform Maaseik.

 

Maaseik als Van Eyckstad heeft veel troeven.
De belevingen rondom de illustere familie der Van Eycks is wellicht de belangrijkste troef. Door de Coronacrisis zijn echter veel activiteiten afgelast of uitgesteld. 
Wij tillen het Van Eyckjaar over de jaarwende naar 2021 ...
Een overzicht van de geplande initiatieven
vindt u
HIER!

Via de website van het

CENTRUM VOOR DE STUDIE VAN CHRISTELIJKE TRADITIES van de UGent kan men de lezingen over het Lam Gods herbeluisteren.

Lees meer...